دکتر علی شهابی: لزوم مدیریت شبکه‌های اجتماعی شورایاری‌ها

اعضای گروه مشاوران ستاد هماهنگی شورایاری ها در هفتمین نشست خود به بررسی و در نهایت تصویب کلیات دستورالعمل مدیریت و عضویت در شبکه‌های اجتماعی شورایاری‌ها پرداختند.

به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی شورایاری‌ها، صبح امروز، هفتمین نشست از سلسله نشست‌های گروه مشاوران ستاد هماهنگی‌های شورای اسلامی شهر تهران به میزبانی این ستاد و با حضور اعضا در راستای تصویب دستورالعمل مدیریت و عضویت در شبکه‌های اجتماعی برگزار شد.

مدیریت و عضویت در شبکه‌های اجتماعی شورایاری‌ها و هیات امنای محلات شهر تهران، دستور جلسه امروز گروه مشاوران ستاد هماهنگی شورایاری‌ها بود که با کلیات آن موافقت شد.

پیش‌نویس این دستورالعمل که از سوی کارگروه روابط عمومی و آموزش گروه مشاوران تحت مدیریت دکتر میراسماعیلی و دکتر شهابی تهیه شده بود، توسط اعضای حاضر گروه مشاوران به بررسی و تبادل نظر گذاشته شد که در نهایت بعد از اعمال نظرات آنان، با کلیات آن موافقت شد.

همچنین در بخشی از این نشست مقرر شد تا نشست مشترکی بین دبیران مناطق ۲۲ گانه تهران با گروه مشاوران و نماینده مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران در راستای بررسی پرسش‌نامه شورایاری‌ها برای تدوین برنامه پنج ساله شهرداری تهران برگزار شود.

تاکید بر مشارکت حداکثری در تدوین برنامه پنج‌ساله سوم

نشست دبیران شورایاری مناطق ۲۲ گانه و اعضای گروه مشاوران ستاد هماهنگی شورایاری‌ها با موضوع توجیه پرسشنامه تهیه برنامه ۵ ساله سوم شهرداری تهران توسط شورایاری ها با حضور بابک نگاهداری، رییس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران، صبح امروز در حضور مرتضی طلایی و به میزبانی ستاد هماهنگی شورایاری‌ها برگزار شد.در این نشست ضمن تعریف نقش تدوین برنامه پنج‌ساله سوم در توسعه شهری به بررسی تدوین پرسش‌نامه‌ای در راستای استفاده از مشارکت حداکثری با در نظر گرفتن ظرفیت شورایاران پرداخته شد.


به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی شورایاری‌ها، مرتضی طلایی در این نشست، گفت: این اولین بار است که به نوعی شرایط مشارکت واقعی شورایاران به نمایندگی از شهروندان در بستر برنامه‌ریزی برنامه پنج ساله را فراهم آوردیم، اتفاق خوشایند و تاثیرگذاری که متاسفانه در دو دوره پیشین رخ نداد.

او در این‌باره افزود: خوشبختانه در این دوره با این برنامه می‌توانیم از مردم در راستای تدوین سند برنامه پنج ساله سوم استفاده کنیم که بر همین اساس از شورایاران می‌خواهیم تا این موضوع را به صورت جدی پیگیری کنند.

رییس ستاد هماهنگی شورایاری‌ها با اشاره به اصطلاح هرچه در پادگان‌ها بیشتر عرق بریزیم در جبهه‌ها خون کم‌تری ریخته می‌شود، اذعان کرد: در توسعه شهری هم وضع همین‌گونه است، یعنی هرچقدر که بیشتر از مشارکت مردمی استفاده کنیم، فردا شاهد تصویر بهتری از شهر خواهیم بود.

پیش از سخنان مرتضی طلایی، بابک نگاهداری، رییس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران، درباره چگونگی ورود این مرکز به برنامه پنج‌ساله گفت: زمانی ورود مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران به برنامه پنج‌ساله کلید خورد که موضوع نظام نهادینه برنامه ریزی در شهرداری تهران در حال شکل‌گیری بود، بنابراین سعی کردیم این نظام را در شهرداری نهادینه کنیم، نظامی که در آن شورایاری‌ها از جایگاه و نقش ویژه برخوردار هستند.

او با بیان این‌که تاکید ویژه‌ای بر رویکرد مشارکت حداکثری داریم، ادامه داد: ما در سطوح مختلف، با برگزاری نشست‌های متعدد در دانشگاه‌ها سعی می‌کنیم نظرات این قشر را در برنامه ریزی ها دخیل کنیم، آنچان که با همین رویکرد ورود شورایاری‌ها و حتی نظرسنجی از شهروندان را هم در دستور کار خود قرار دادیم.

در ادامه هادی افراسیابی، مدیر پژوهش های راهبردی مرکز مطالعات زمینه‌سازی، پیاده‌سازی و در فاز سوم بستر‌سازی را سه مرحله مهم تدوین برنامه مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهری خواند و افزود: این دوره را با رویکردهای متمایزی به اجرا درمی‌آوریم که استفاده از تجربه گذشته و موضوع مشارکت کنشگران گوناگون در شهر از جمله مهم‌ترین رویکردهای ما به‌شمار می‌آید.

او شهروندان را یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین کنش‌گرانی خواند که برقراری ارتباط با آنان جزء اولویت‌های اصلی مرکز مطالعات است.

افراسیابی با بیان این‌که ما شورایاری‌ها را یک تشکل اجتماعی می‌بینیم، ادامه داد: می‌توان تعامل خاص و ویژه‌ای با این تشکل اجتماعی برقرار کرد که بر همین اساس ما حساب ویژه‌ای روی آنان باز کرده‌ایم. درواقع ما به این نتیجه رسیده‌ایم که با این مشارکت در مقاطع مختلف می‌توانیم نشست‌ها و تبادل نظرهای گوناگونی داشته باشیم تا از مسیر آنان به مردم هم نزدیک‌تر شویم.

افراسیابی، تحقق پذیری، آرمان‌گرایی واقع‌بینانه و برنامه‌ریزی منطقی بر پایه مشارکت حداکثری را از جمله دیگر رویکردهای مرکز مطالعات برنامه‌ریزی شهری عنوان کرد که با توجه به آن نظام‌نامه‌ای نیز تعریف شده است.

او با بیان این‌که زمینه فرایند برنامه‌ریزی را با چالش‌ها و ظرفیت‌های کلیدی شهر آغاز می‌کنیم تا تبدیل به برنامه‌های راهبری شوند، اظهار کرد: ما در سه سطح کلی، تخصصی و مناطق به شهر نگاه می‌کنیم، که در سطح سوم بیش از دو سطح دیگر به نیازهای محلات می‌پردازیم.

او با تاکید بر این‌که شورایاری‌ها در فرایند تصمیم‌گیری ایفاگر نقش بسزایی هستند، یکی از ابزار‌های مرسوم برای اخذ نظر از افراد را تدوین پرسش‌نامه خواند و افزود: در همین راستا چند نوع پرسش‌نامه تعریف کرده‌ایم، که سطح عمومی و  نخبگان که مربوط به افراد محدودتری می‌شود از جمله آن‌هاست.

در انتها دکتر علی شهابی و دکتر اعرابی از طرف ستاد هماهنگی شورایاری های شورای اسلامی شهر تهران به عنوان نماینده این ستاد برای همکاری و پیگیری امور شورایاری ها از طرف دکتر طلایی انتخاب و به مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران معرفی شدند.

دکتر علی شهابی عضو هیأت رئیسه گروه مشاوران شد.

نشست انتخاب هیأت رئیسه گروه مشاوران در حالی با تاکید بر نقش مشاوران در پیش‌برد سایر امور برگزار شد که lمشاوران از آن به عنوان فرصتی برای تصمیم‌سازی و مشارکت‌طلبی نیز یاد کردند.

به گزارش مرکز تعاملات محلی محلوند ستاد هماهنگی شورایاری‌ها، انتخاب رییس گروه مشاوران با حضور مرتضی طلایی، رییس ستاد هماهنگی شورایاری‌ها برگزار شد که طی آن و بعد از اخذ رای از حاضران…. طالبی نژاد به عنوان رییس این گروه انتخاب شد.
مرتضی طلایی، رییس ستاد هماهنگی شورایاری‌ها، در بخشی از نشست گروه مشاوران، با تاکید بر این‌که دبیران شورایاری ها باید مشارکت پذیر باشند، اذعان کرد: متاسفانه بسیاری از افراد جامعه به هر بهانه‌ای از مشارکت‌پذیری طفره می روند.
وی با بیان این‌که نگاه من عمل‌گرایانه است، افزود: ما باید کاربردی محور پیش برویم و هدف غایی‌مان این است که سرانجام از دل مردم به‌جایی دست پیدا کنیم.
رییس ستاد هماهنگی شورایاری‌ها با اشاره به این‌که موضوع یادشده فرصت و بهانه خوبی برای آموزش مشارکت در انواع و سایر امور است، اظهار کرد: مشارکت درکشور ما بد تعریف شده است، بنابراین باید مشارکت در تصمیم‌سازی‌های کشور را آموزش بدهیم و عملی کنیم، از این‌رو می خواهم کارگروه‌های ما در این بخش بسیار فعال باشند.
در ادامه این نشست از بین مشاوران دو نفر برای ریاست و دو نفر برای منشی کاندید شدند که طالبی نژاد با کسب ۱۰ رای در مقابل پنج رای الهیان موفق به کسب بالاترین رای برای ریاست گروه مشاوران شد.
بعد از برگزاری انتخابات گروه مشاوران، طالبی نژاد با بیان این‌که انشاءالله بتوانم پاسخ‌گوی رای اعتماد شما باشم، گفت: من شاگرد مکتب شورایاری‌ها بودم و هستم و خواهم بود. باید بدانیم و باور کنیم که جایگاه شورایاری‌ها بسیار ارزشمند است اما از ظرفیت شورایاری‌ها آن‌طور که باید و شاید استفاده نمی‌شود.
او با اشاره به این‌که به‌طبع موانعی هم هست که انشاءالله بتوانیم آن‌ها را مرتفع کنیم، تاکید کرد: گروه مشاوران باید به یک گروه عملگرا تبدیل شود و این ثابت نمی شود، مگر با کار و تلاش و تاثیرگذاری. به همین خاطر امیدوارم با مشارکت دوستان و رهنمودهای آقای طلایی کار به خوبی و در مسیر درست خود پیش برود.

در ادامه دبیر کارگروه آموزش و پژوهش دکتر علی شهابی با رأی قاطع و بدون مخالف به عنوان منشی و عضو هیات رییسه گروه مشاوران انتخاب شد.


تحقق اهداف عالی مدیریت شهری در کلان شهر تهران

جلسه مشترک کارگروه‌های «ارتباطات و اطلاع‌رسانی» و «آموزش و پژوهش» با حضور رؤسا دکتر شهابی و دکتر میر اسماعیلی و اعضاء این کارگروه‌ها؛ عصر روز یکشنبه در سالن جلسات ستاد هماهنگی شورایاری‌های محلات شهر تهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی شورایاری ها، این جلسه، با بحث و بررسی پیرامون راه‌کارهای اجرایی آیین‌نامه انتخابات هیئت رئیسه شورایاری‌های شهر تهران، مصوب شورای مرکزی مشاوران ستاد هماهنگی؛ شروع شد. شرکت کنندگان، ضمن تأیید مفاد آیین‌نامه مذکور، به بررسی بندهایی از آن پرداختند.

بررسی دستورالعمل پیشنهادی کارگروه ارتباطات و اطلاع‌رسانی با موضوع «مدیریت و عضویت در شبکه‌های اجتماعی شورایاری و هیئت امنای محلات شهر تهران»، موضوع بعدی این نشست مشترک بود که با مرور بند‌های مندرج در سند پیشنهادی و اعمال نظر کارشناسانه اعضاء شرکت کننده در این جلسه همراه بود.

بسترسازی و ایجاد فرهنگ مشارکت عمومی در قالب یک شبکه فعال اجتماعی، در راستای ارتقاء سطح آگاهی و اطلاعات شهروندان و فعالان حوزه مدیریت شهری از جمله اهداف مندرج در این سند پیشنهادی است.

مرتضی طلایی، نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران و رئیس ستاد هماهنگی شورایاری‌های محلات شهر تهران، که میهمان این جلسه بود، پس از استماع گزارش و مصوبات جلسه، ضمن بیان دغدغه‌ها و اهداف مسئولان و دست‌اندرکاران مدیریت کلان شهر تهران؛ به تشریح چرایی، چگونگی و اهمیت فعالیت شورایاری و هیئت امناء و فعالان محلات شهر تهران در بستر فضای مجازی پرداخت.

طلایی، پاسخ دادن به چرایی ورود شورایاری‌ها و امناء محلات شهر به فضای مجازی و نیز چگونگی اقدامات و فعالیت‌هایی از این نوع را از جمله وظایف دو کارگروهِ «ارتباطات» و «آموزش» ستاد دانست و تصریح کرد: شوراهای مشورتی به عنوان بازو‌های فکری ستاد، در کنار تنظیم اینگونه سند و آیین نامه‌ها، باید نسبت به مباحث کاربردی مثل تولید محتوا، ایجاد فضای تعاملی و دو سویه، ارائه راه‌کارهای جلب اعتماد و مشارکت شهروندان، ارتقاء تعاملات بین فردی و سازمانی، آشنایی با قوانین و مقررات، مشارکت و همفکری خانواده‌ها در حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی و … اقدامات و برنامه‌ریزی لازم را انجام دهند.

دبیر ستاد هماهنگی شورایاری محلات شهر تهران، در پایان، ضمن اعلام حمایت از طرح‌ها و برنامه‌های شور‌اهای مشورتی این ستاد؛ تحقق اهداف عالی مدیریت شهری در کلان شهر تهران را در سایه ارتقاء فرهنگ مشارکت شهروندی، کمک و همفکری در جهت رفع مشکلات محلات و حرکت در مسیر قانون دانست.

باید ما به اصل شفاف‌سازی پایبند باشیم

علی شهابی عضو هیئت رئیسه گروه مشاوران ستاد هماهنگی شورایاری ها در دومین جلسه‌ هم‌اندیشی شورایاران شهر تهران گفت:

با نگاه تشویقی و تنبیهی مشکلات حل نمی‌شود. باید ما به اصل شفاف‌سازی پایبند باشیم تا همه مسائل و دغدغه‌ ما برداشته شود.

دکتر شهابی افزود:

شورایاران را باید براساس عملکرد مورد ارزیابی قرار داد.

دبیر آموزش و پژوهش گروه مشاوران ستاد هماهنگی ادامه داد: براساس امتیازات کمتر یا بیشتر می‌توانیم شورایاران را سطح‌بندی کنیم. به این ترتیب هریک در سطحی، قابلیت استفاده از امکانات و بهره‌مندی همان سطح را داشته باشد.

لازم به ذکر است دومین جلسه‌ هم‌اندیشی شورایاران شهر تهران برای بیان دیدگاه‌ها و مشکلات شورایاران و ارائه راهکار پنجشنبه گذشته در محل ستاد هماهنگی برگزار شد. این‌ دومین‌بار است که ستاد هماهنگی شورایاری‌های شورای اسلامی شهر تهران میزبان شورایارانی است که برای گفت‌وگو و هم‌اندیشی درباره کلانشهر تهران دور هم جمع می‌شوند.

در این جلسه ۳ ساعته پیرامون ۴ موضوع گفت‌وگو شد. در این جسله دکتر طالبی‌نژاد رئیس کارگروه مشاوران و  اعضای شورایاری مناطق ۲۲ گانه درباره اهداف این جلسه گفت: «این جلسه‌ها با هدف استفاده از نظرات شورایاران تشکیل شده و قرار است گفت‌وگوهای آن براساس ۴ موضوع و رویکرد شکل بگیرد. اول، وضعیت موجود شورایاری شامل دستاورد و موفقیت‌های آن، دوم آسیب‌‌شناسی شورایاری یعنی اشکالات آیین‌نامه، اجرا، نحوه‌ تعاملات، شرح وظایف و…، سوم، ارائه راهکار برای آسیب‌شناسی و چهارم، نتیجه‌‌گیری جلسات که در کمیته‌ها به اسناد و قوانین و مقررات و پیش‌نویس اساسنامه تبدیل شود».

اعضای حاضر در جلسه تلاش کردند نظرات و مشکلاتی را که در همه مناطق و محلات تهران مشترک است مطرح کنند در این میان بیشترین موضوعی که به عنوان دغدغه‌ همه‌ شورایاران مطرح شد، تامین بیمه کارکنان سرای محلات تهران بود. همچنین انتخاب دبیر شورایاری براساس شرایط معین و اجرای عملکرد طبق آیین‌نامه و لزوم یادگیری انجام کار گروهی از مهم‌ترین مسائل مشترکی بود که شورایاران در جلسه به آن اشاره کردند.

راهکارهایی برای جلب مشارکت حداکثری تمام شورایاران

صبح دوشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۵ گروه مشاوران ستاد شورایاری ها بیستمین جلسه خود را با حضور دبیر کارگروه آموزش و پژوهش ستاد، دکتر علی شهابی برگزار کرد.

در این جلسه ابتد در مورد تدوین راهکارهایی برای جلب مشارکت حداکثری تمام شورایاران در فعالیت ها و استفاده کامل از ظرفیت های قانونی موجود تبادل نظر و گفت و گو شد.
سپس علی پور فرستی مصوبات شورای اسلامی شهر تهران را که ارتباط مستقیم با وظایف شورایاران دارد،قرائت کرد و یادآور شد که طبق ماده یک اساسنامه شورایاری ها، شورایاران وظایف و اختیارات قانونی دارند که در اجرای مصوبات شورای شهر همکاری کنند.

در ادامه دکتر شهابی دبیر کارگروه آموزش و پژوهش به ارائه طرح و گزارش عملکرد خود پرداخت.

آمادگی مقابله با بحران، ارتقاء کیفیت سلامتی شهروندان، آشنایی با مفهوم تاب آوری اجتماعی، ساخت اپلیکیش موبایل ویژه شورایاران و فراهم کردن شرایط برای آغاز دوره های آموزش شورایاران در زمستان ۹۵ از اهم مطالبی بود که در این جلسه به آنها پرداخته شد.
دبیر ستاد شورایاری ها در این جلسه از برگزاری گردهمایی هیات رئیسه محلات ۳۵۴ گانه در پنجشنبه هفته آینده(۹ دی ماه) خبر داد.

در خاتمه مصوبات جلسه به شرح ذیر اعلام شد:
۱- از میان ۱۲ سر فصل آموزشی، ۳ عنوان آشنایی با قوانین و مقررات شهری، آشنایی با قواعد کار جمعی، آشنایی با برنامه ریزی محله محور در دوره زمستان ۹۵ تدریس خواهد شد.
۲- کارگروه های ۹ گانه گزارش عملکرد خود را طی ۱۰ روز آماده کنند.
۳- هر کارگروه در اولین جلسه آینده خود ۵ اولویت کاری را مشخص و به گروه مشاوران ستاد اعلام کند.
۴- مصوبات شورای اسلامی شهر تهران که با وظایف شورایاران مرتبط است، احصا و در اختیار شورایاری ها قرار گیرد.

سرفصل­‌ها و برنامه‌های آموزش و پژوهش ستاد هماهنگی

پانزدهمین جلسه گروه مشاوران ستاد هماهنگی شورایاری با هدف بررسی سرفصل­‌ها و برنامه‌های آموزش و پژوهش ستاد هماهنگی برگزار شد.

به گزارش مرکز تعاملات محی محلوند و محل یار: در آغاز این جلسه  که با حضور دبیر آموزش و پژوهش گروه مشاوران علی شهابی، مدیر آموزش و پژوهش ستاد و مدیر طرح و برنامه ریزی ستاد هماهنگی شورایاران برگزار شد اعضای حاضر در جلسه فعالیت‌های گروه مشاوران را مورد نقد و بررسی قرار دادند و مقرر شد به دلیل اینکه سرفصل­‌های آموزش در سال ۹۵ تصویب شده، گروه مشاوران به بحث تغییر سرفصل ها ورود نکنند.

مسئول گروه مشاوران از هم پوشانی تعدادی از ۲۲ سرفصل تایید شده در ستاد هماهنگی خبر داد و افزود: «با توجه به تاکید آقای طلایی برای ورود گروه مشاوران به بحث آموزش، این موضوع در دستور کار گروه قرار گرفته و سرفصل­‌هایی که گروه مشاوران مشخص کرده‌اند با سرفصل­‌های تعیین شده از طرف ستاد همپوشانی دارد.»

مسئول گروه مشاوران با اشاره به اینکه از ۲۲ سرفصل ستاد ۱۶ سرفصل جدید تایید شده است ادامه داد: «بحث و تبادل نظر میان اعضای گروه مشاوران انجام شد و در مجموع ۱۶ سرفصل جدید و کاربردی به تایید رسید.»

وی از مهم ترین سرفصل‌های تایید شده گفت: « آشنایی با قوانین و مقررات، ساختار و کارکرد مدیریت شهری (شهرداری، شورای شهر، مدیریت محله و شورایاران) نخستین سرفصل جدید تایید شده است و از سرفصل­‌ها دیگر می توان به  آشنایی با مبانی، اصول و شیوه های نیازسنجی و امکان سنجی، آشنایی با اصول، شیوه­ ها و تکنیک­ های مشارکت شهروندان،  آشنایی با مدیریت در سازمان­ ها  و نهادهای محلی ، آشنایی با تعاریف و مفاهیم محله و مختصات آن، آشنایی با اصول کلی قواعد آی تی و روش­ های کار جمعی جمعی،  آشنایی با اصول مکاتبات اداری، بحث هویت محله­ ، شیوه ­های ارتباط موثر، آشنایی با نظارت مردمی ابعاد و شیوه­ های آن ، آشنایی با حقوق و تکالیف شهروندی ، آشنایی با مبانی خدمات شهری و محیط زیست، آشنایی با وظایف و حدود کارکرد دستگاه­ های اجرایی (شامل آموزش و پرورش، بسیج، مساجد، شهرداری، هیأت مذهبی، سازمان­های مردم نهاد) ، روش­ های افزایش مشارکت­ های اجتماعی و آشنایی با طرح­ های تفضیلی جامع اشاره کرد.»

این سرفصل­‌ها برای همه شورایاران است و مکان اجرای آن در مناطق ۲۲ گانه است. «برای تحقق این سرفصل ها و رسیدن به محله هایی ایده آل باید بانکی از  اطلاعات اساتید ساخته شود و برای رسیدن به این مهم می توان از شورایارانی که توانایی تدریس در این موضوعات را دارند استفاده کرد.»

مسئول گروه مشاوران در پایان با اشاره به این که موضوع دستور جلسه بعدی بحث و تبادل نظر در خصوص ضرورت و توسعه توانمندسازی شورایاران است ادامه داد: «با توجه به سبک شدن کار گروه مشاوران مقرر شد جلسات هر دو هفته یکبار ساعت ۷:۳۰ دقیقه  با حضور اعضا برگزار شود.»

املاک محل یار

با توکل به خدا املاک محل یار راه اندازی شد.

اولین برنامه محل یار در تابستان امسال پوشش منطقه ۲۲ و آغاز آن با محله گلستان (گلستان شرقی) است.

لطفا دیدگاه ها و نظرات خود را برای توسعه و بهبود تعاملات انتقال دهید.

با تشکر

علی شهابی

مدیر پایگاه اطلاع رسانی محل یار

مرکز خرید محل یار

با توکل به خدا مرکز خرید محل یار راه اندازی شد.

محل یار فضایی است برای ارتباطات بیشتر و هم افزایی هم محلی ها.

اولین برنامه محل یار در تابستان امسال پوشش منطقه ۲۲ و آغاز آن با محله گلستان (گلستان شرقی) است.

لطفا دیدگاه ها و نظرات خود را برای توسعه و بهبود تعاملات انتقال دهید.

با تشکر

علی شهابی

مدیر پایگاه اطلاع رسانی محل یار

سایت محل یار راه اندازی شد.

لوگوی سایت محل یار

با توکل به خدا سایت محل یار در تیر ماه سال 1394 راه اندازی شد.

محل یار فضایی است برای ارتباطات بیشتر و هم افزایی هم محلی ها.

اولین برنامه محل یار در تابستان امسال پوشش منطقه ۲۲ و آغاز آن با محله گلستان (گلستان شرقی) است.

لطفا دیدگاه ها و نظرات خود را برای توسعه و بهبود تعاملات انتقال دهید.

با تشکر

علی شهابی

مدیر پایگاه اطلاع رسانی محل یار